пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

Великий голод - вічний гріх

   Четверта субота листопада в Україні визнана Днем пам'яті жертв голодоморів. Пам'ять - нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок написано кривавим і чорним. Читаєш і подумки здригаєшся від жаху. Особливо вражають сторінки, де смертним шрифтом вкарбовано слова про голод.
   24 листопада в бібліотеці-філії №41 с.Озеро бібліотекар Возна С.І. і завідуюча клубом с.Гайове Бичок Н.Ф. провели вечір-реквієм "Великий голод - вічний гріх" для учнів старших класів. Ведучі Возна С.І. і Бичок Н.Ф. розповіли присутнім про страшні роки 1932-1933. Бібліотекар Возна С.І. зачитала спогади очевидців страшної трагедії та поетичні рядки Ігоря Процика "Колоски". Учні декламували вірші про трагедію голодомору.
   Старшокласники мали можливість переглянути документальні фільми "Великий злам", "Голод в Україні" і ознайомитись  із бібліографічним оглядом літератури "Ціна хлібної скоринки". Учнівська молодь ще раз перегорнула сумні сторінки історії України, на яких кривавим і чорним вписані слова "голод", "голодомор".
   Хвилиною мовчання учасники зустрічі вшанували пам'ять трагічно загиблих українців.





Немає коментарів:

Дописати коментар