середу, 15 липня 2015 р.

"Ми - батьків краплинки"

   Є скарби, заховані в землю, є розташовані на поверхні, що передаються з покоління в покоління, чаруючи людську душу. До таких скарбів належать: пам'ять роду, його звичаї, традиції, мамина пісня, батьківська хата, бабусина вишивка, дідусева казка - вся наша родовідна пам'ять, наші символи, наша історія.
   Напередодні  Дня родини бібліотека спільно із ДНЗ "Казка" підготували і провели родинне свято "Ми - батьків краплинки". Ведуча свята вихователь ДНЗ Міщук В.Й. розповіла родовідну зав'язь, про народження дитини. Вона наголосила, що ще наші прадіди зауважили: "Коли народжувалась дитина, то на небі з'являлася нова зірочка".
   Бібліотекар Возна С.І. на святі зіграла роль Мудрої Бабусі. Вона розповіла присутнім, як наші дідусі та бабусі проводили обряд купання немовляти. Цікаво було дізнатися, що добавляли у воду, коли купали дівчинку або хлопчика і про звичаї ім'янаречення. Адже існувало переконання, що гарно обране ім'я має сприяти щастю і добробуту немовляти. Діти дізналися, що означають їхні імена. А ще на святі вітали іменинників і тих, хто народився влітку. Їм дарували вітання, пісеньки, подарунки. Веселого настрою святу додали цікаві ігри і розваги, які підготували організатори свята як для дітей, так і для їхніх батьків.
   Також бібліотекар підготувала книжкову виставку "Літо + Книга = Приємне літо".





    

Немає коментарів:

Дописати коментар