понеділок, 29 січня 2018 р.

Година пам’яті «Крути: і сум, і біль, і вічна слава»

Понад все вони любили 
Свій коханий край,
Вмерли в Новім Заповіті
З славою святих, –
На Аскольдовій могилі
Поховали їх.
                                  П.Тичина
         29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме у цей день 1918 року відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. В цьому році минає 100 років бою під Крутами.
         Напередодні цієї дати, в бібліотеці-філії с. Озеро була проведена година пам’яті «Крути: і сум, і біль, і вічна слава», яку підготували бібліотекар Возна С.І. та завідувач клубом с. Гайове Н.Бичок.
         Про трагічні сторінки нашої історії, які відбулися 100 років тому розповіли ведучі Граничка М.М., Кулацька Н.І. та бібліотекар         Возна С.І.
         У виконанні учнів Перацької Д., Стахник С., Гемби Я., Бабій З., Бабій В., Терпелюка В., Бабій К., Семяшко Т. та інших звучали патріотичні вірші. Учасники заходу переглянули фільм «Невідома Україна». Бібліотекар Возна С.І. ознайомила присутніх з переглядом літератури «Герої Крут – ніхто не забутий».
         На завершення години пам’яті присутні виконали Державний гімн України і вшанували пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання. А Кінчак В. прочитав молитву «О Боже наш добрий з високого неба».
         Минуть роки, століття та пам’ять про юнаків, які полягли під Крутами, не зникне вовік. Не має права зникнути. Адже без неї немає історії. Нема народу, нема країни. Вона світитиме не тільки українцям, а й всім тим, хто готовий покласти своє життя в ім’я ідеї.


Немає коментарів:

Дописати коментар