понеділок, 12 грудня 2016 р.

Є право - значить є надія

   У 1989 році рішенням Генеральної Асамблеї ООН був прийнятий документ під назвою "Конвенція про права дитини". Конвенція - це міжнародна угода. У ній держави беруть зобов'язання дотримуватися прав кожної дитини. І наша держава також підписалася під цим документом, а отже, пообіцяла світові піклуватись про своїх маленьких громадян.
   Сьогоднішні діти - це майбутні дорослі ХХІ століття, і наше завдання допомогти їм засвоїти соціально-правові принципи, які закріплені в Конвенції ООН про права дитини.
  Саме цій темі був приурочений інформаційний коктейль "Є право - значить є надія", який підготувала і провела бібліотека-філія с.Озеро. Перед присутніми виступила бібліотекар Возна С.І. Із її розповіді читачі могли повніше дізнатися про свої права та обов'язки, про закон і відповідальність, про добро і зло.
   А щоб дізнатися чи добре діти знають, пам'ятають свої права і чи вміють їх правильно реалізовувати була проведена казкова вікторина "Я і мої права".
   Хорошим доповненням до інформаційного коктейлю було використання слайдів по даній темі, інформаційний огляд біля книжкової полички "Наші права - щасливе дитинство".






  

Немає коментарів:

Дописати коментар